CHD_Marquee_edited_edited.png

Marquee Penthouse

San Francisco, CA  The 2600 square foot penthouse is situated within an historic concrete industrial building with an open floor plan. Each space within the unit celebrates technology and stands in contrast to the industrial materials and finishes of the existing space.

 

Overhead glass and stainless steel lighting interconnects several areas of the main floor. The light channels slip along surfaces and around corners in a manner that resemble energy moving about a circuit board. The entry, main corridor, living room, dining room and kitchen are visually linked by this suspended glass lighting system, that along with the LED lighting, can change color to modify the space’s ambiance.

 

“Floating” ceiling canopies define activity areas beneath them while an aluminum fuselage is used as a screen to divide the living room space from the elevated master bedroom. At the lower portion the fuselage screen is a hidden motorized platform that extends from beneath the bedroom area. At the push of a button the platform moves outward into the living room as a reading space complete with sofa and book storage.

Publications: California Home + Design Magazine,  idFX Magazine

Show More

© 2023 by michael-logue.com